Sügisel sai kirjutatud projekt Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Ametile, kust oli võimalus saada toetust tegevustele koolis. Kirjutasin projekti toiduvalmistamise valdkonda. Tegevuse eesmärk on, et õpilased omandaksid oskused ja teadmised, kuidas endale valmistada mõni lihtne ja tervislik toit. Planeeritud on 3 õpituba. Kõik kolm töötuba viib läbi Maria Heinsaar, kellel on oma firma Maria Küpsetised.
Foto: Liis Kaal
Esimese õpitoa teemaks olid lihtsad vahaepalad vahetundideks. Antud toiduvalmistamise tunnis pidi algselt osalema terve 3. klass, kuid kahjuks haigused tegid oma töö ning tollel päeval oli koolis ainult kolm 3. klassi õpilast. Lähenesime loovalt ning kaasasime 4. ja 5. klassi õpilasi ka antud kokandustundi.
Foto: Liis Kaal
Juhendaja jagas kõigile retseptid laiali ning õpilased said nendega tutvuda. Valmistati juustupulkasid ja kaerahelbeküpsiseid. Esmalt pidid noored välja kaaluma kõikide toiduainete vajalikud kogused antud retseptis. Osad olid sellist asja varem teinud ja oskasid kaalu seadistada, mõni omandas siit uue oskuse. Juustupulkade teinas segati kokku ja pandi mõneks ajaks külmkappi seisma.
Foto: Liis Kaal
Seejärel valmistati kaerahelbeküpsiste tainas. Seda tainast tehti topeltkogus ning siin tuli õpilastel ka natuke arvutada, et kaalutud kogused tuleksid õiged. Kui tainas oli valmis, said õpilased kaerahelbeküpsiseid käte või lusika abiga küpsetuspaberile panna. Õpilased olid väga tublid ja näha oli, et see huvitas neid. Mõlemaid vahepalasid kiideti, et on maitsvad ning need said kiirelt otsa. Maria oli teinud tunnistused kõikidele osalejatele.