Otse põhisisu juurde

5. - 9. klassi õpilaste õppereis

 9. - 10. veebruaril toimus 5. - 9. klasside õppereis Lõuna - Eestisse. Alustasime oma väljasõitu reede hommikul kooli eest. Õhus oli tunda põnevust ja ärevust. Omavahel arutati, kes kuhu istub. Kui kõik see mees oli bussis, algas sõit Tehvandi poole. Bussis kostus jutuvadinat, naeru ja kilkeid. Oli ka neid noori, kes kuulasid muusikat ja lasid silma looja. Kilingi - Nõmmes tegime lõunapausi. Kokk oli lõuna kaasa pakkinud: võileib, joogijogurt, batoon, õun, banaan. 


Foto: Liis Kaal

Seejärel jätkus sõit Otepääle Tehvandi spordikeskusesse, kus toimus maailmakarika etapp kahevõistluses. Meie ees sõitis veel kaks bussi, kes suundusid ka spordivõistlust vaatama. Kõik kibelesid, et saaks ruttu raja äärde, et meie oma Eesti mehele Kristjan Ilvesele kaasa elada. Buss pani meid Tehvandi juures maha ning suundusime koos õpetaja Andrega pileteid lunastama. Käepaelad ruttu ümber käe ja tribüünile. 

Foto: Liis Kaal

Kristjan Ilves saavutas mass-start suusatamises (4 x 2,4 km) 4. koha. Terve tribüün rõkkas, kui ta mööda sõitis. Vaatasime ka naiste mass-starti suusatamises (2x2,5 km). Kõigile elati kaasa ning näidati oma toetust. 

Foto: Liis Kaal

Suusatamine vaadatud, jalutasime 1,5 kilomeetrit, et jõuda suusahüppemäe juurde. Kõigil hakkas juba vaikselt külm, aga põnevus oli hinges. Kõik tahtsid näha mitmendaks ta jääb. Ootamine tundus nii pikk, aga kui ta lõpuks mäest alla hüppas, siis kõigil oli hing kinni ja kui Kristjan maandus rahvas hüppas ja kargas rõõmust. Ta saavutas sellel päeval üldkokkuvõttes 2. koha. See oli ainulaadne võimalus sütitada noori spordipisikuga ning andis neile võimaluse näha maailma parimaid kahevõistlejaid Otepääl startimas.

Kuna kõigil oli juba külm, siis otsustasime, et naiste hüppeid me vaatama ei jää, vaid hakkame Kambja poole liikuma. Ööbisime Kambja Spordihoones. Õpilased said suurde saali oma asjad ära viia ja valida, kus nende klass magab. Siis suundusime Haava Kõrtsi õhtusööki sööma. Toit oli väga maitsev. 

Foto: Liis Kaal

Õhtune poetiir ja tagasi spordihoonesse. Õpilased leidsid endale tegevust: kes mängis palli, kes kaarte, kes ajas niisama juttu. Hommikul ärkamisega ei olnud kellelgi probleeme. Hommikusööki sõima taas Haava Kõrtsis. Noored said ise valida, mida nad tahtsid süüa: putru, hommikuhelbeid või võileiba. Kõhud täis hakkasime tartu poole liikuma. 5. - 7. klass külastas AHHAA Teaduskeskust. 8. ja 9. klass käisid Eesti Spordi- ja Olümpiamuuseumis. 

Foto: Liis Kaal

Alguses kohe räägiti meile AHHAA keskuse reeglitest ning anti juhised, kus kuidas tuleb käituda. Õpilastel oli 2 tundi aega, et uudistada ja katsetada erinevaid tegevusi. 

Foto: Liis Kaal

Foto: Liis Kaal

Foto: Liis Kaal

Ennem tagasisõitu sõime veel lõunat ning siis oligi aeg koju tagasi tulema hakata. Bussisõit läks väga ruttu. Jõudsime isegi tund aega varasema praami peale. Tundus, et noortele meeldis ja nad jäid rahule.

Populaarsed postitused sellest blogist

Salme kooli jõulupidu 2023

Kolmapäeval, 20. detsembril toimus Salme koolipere jõulupidu Salme rahvamajas. Jõulupeo korraldasid 36. lend. Sellel aastal oli jõulupeo teema kahe-, kolmekümnendad aastad Eestis ja laias maailmas. Iga klass sai endale valida teema sellest ajast ning sellest   inspireeritult teha jõulukontserdile etteaste.  Üheskoos heitsime pilgu sellele, mis  võis meie  arvates  sada aastat tagasi toimuda.  9. klass avas jõulukontserdi lauluga "Let it snow".  Foto: Liis Kaal Jõulud algavad ettevalmistustega: 21. detsembriks, toomapäevaks kraamitakse tube. Turult tuuakse  head ja paremat,  mamslid käivad ringi, turukorvis rasvased haned, oad, herned, õunad. 1. klass rääkis meile jõulude traditsioonidest ning sellest, kes on Tahma - Toomas. Foto: Liis Kaal  Jõulumeeleolu lõi 3. klass oma tantsu ja lauluga. Foto: Liis Kaal Esimene jõulukaart olevat välja antud 1843. aastal Inglismaal. Sellel  ühevärvilisel  kaardil kujutati perekonda jõululaua ümber istumas. Eestissegi jõudis  jõulukaartide s

ÕPPEAASTAT LÕPETAV AKTUS JA PIKNIK

 Täna, 14. juunil toimus meie koolis õppeaastat lõpetav aktus ning pärast seda oli piknik. Aktus algas direktori sõnavõtuga, kus ta tegi lühikese ülevaate, mis õppeaastal 2022/2023 toimus ning, kuidas meil ühtse kooliperena see aasta möödus. Seejärel tänasime spordipäeva tublisi sportlaseid ning andsime üle E- viktoriini "Olen rahatark" tunnistused.  Avalasime kiitust mudilaskoorile ja lastekoorile seoses edasipääsuga XIII noorte laulupeole "Püha on maa". Autahvlile pääseb 34 õpilast, kellest 20 lõpetasid kiituskirjaga. Väga tubli saavutus! Kooli rekordi sooritasid sellel aastal Liisi Aadussoo - kuulitõuge 9,61 meetrit U14, U16; 200 meetri jooks 30,04 U14 ning 400 meetri jooks 1.06,5 U14. Sandra Aadussoo pallivise 48,30 meetrit U14. Parim õppur: 1.-3. klass Meribel Pahapill ja Tomi Pahapill, 4.-6. klass Egle Ellik ja Mikk Vallaste, 7.-9. klass Davier Anis. Parim taidleja õppeaastal 2002/23 on 4. - 9. klass - LASTEKOOR. Parim sportlane:1.- 3. klass Hanna - Loore Too

1. septembril alustas kooliteed 12 särasilmset õpilast

 1. septembril alustas kooliteed 12 särasilmset last. Õppeaasta avaaktus algas sellega, et 9. klassi õpilased tõid käekõrval aktusele esimesse klassi astujad. Oli näha, et suurtel oli uhke tunne, et just nemad on õige vanemad ning saavad toetada meie kooli kõige pisemaid. 1. klassi õpilastel oli kõik uus ning nemad olid samuti põnevil. Aimati, mis saama hakkab, aga kuid natuke oli teadmatust ka.  1. klassi särasilmad. Foto: Margus Lepik Peale hümni laulmist, sai sõna kooli direktor Kalmer Poopuu, kes tervitas kogu koolipere ning soovis kõigile head uut õppeaastat.  Direktor Kalmer Poopuu kõne pidamas. Foto: Liis Kaal Davieri esituses kuulsime kaunist Kersti Kuuse laulu "Sügise bossa". Terves saalis oli vaikus. Kõik kuulasid imelist lauluhäält.  Davier laulmas. Foto: Liis Kaal Aeg oli sealmaal, et 1. klassi õpilastele jagati kätte aabitsad. Seejärel sai sõna Salme kooli hoolekogu ja Salme osavallakogu esimees Andrus Raun. Torgu kuningriigi vardia Kaupo Vipp andis kooliteele ka