Otse põhisisu juurde

36. lennu Tutiaktus

Täna, 28. mail toimus 36. lennu Tutiaktus. 1. klassi tõi 9.klassi õpilased muusika saatel käest kinni hoides trepist üles ning 1. klassi õpilased saatsid nad istuma. 

Foto: Liis Kaal

Täna oli 36. lennu viimane ametlik koolipäev Salme Põhikoolis. Enam ei pea äratuskella peale ärkama ja kella 8.00ks koolitundi tormama. Lõppenud on kooli üritusteks etteastete õppimine. 1. klass esitas neile luuletuse “Tiputäputähed”. Seejärel sai sõna Salme kooli direktor Kalmer Poopuu. 

 


Foto: Liis Kaal

7. klass oli ette valmistanud ChatGPT abiga etteaste “Lõpuklassi helinad”.


Foto: Liis Kaal

Te olete väga ühtne, mitmekülgne ja kokkuhoidev klass. Kui teete midagi, siis alati kõik koos. Koolürituste eeskavades oli igaüks teist kaasatud. 1. klass laulis laulu “Kellakapi kägu”. 36. lennu esimene klassijuhataja Mariliis meenutas piltide abil, millised nad olid, kui nad käisid algklassides ja mida kõike põnevat nad üheskoos korda saatsid.

 

Foto: Liis Kaal


Parimad õpetajad on need, kes näitavad kuhu vaadata,  ega ei ütle sulle, mida näha. Suure panuse teie arengusse on pannud teie praegune klassijuhataja Tea. Ta on teile kui teine ema. Ta kuulab, muretseb, rõõmustab,  pabistab, motiveerib, aitab leida lahendusi, innustab, torgib tagant ning vajadusel noomib. See paistab kaugele välja, kui olulised te talle olete.  2. klass esitas luuletuse “Ema”.


Foto: Liis Kaal

8. klass tänas Mariliisi ja Tead selle tohutu töö eest, mida nad on 36. lennu jaoks teinud. 6. klass andis kaasa oma head soovid ning ühe pusle jupi igaühele. Kui klass taas kokku saab, siis igaüks saab oma  puslejupi alusele panna ja siis ongi pilt tervik. 

Foto: Liis Kaal

4. klass esitas flöödipala “Peace like a River”. Minge elu vooluga kaasa, see kannab teid sinna, kus  vaja. 4. ja 5. klassi esituses kuulsime luuletuste põimikut ning seejärel kinkisid nad igaühele 36. lennust lillekimbu.


Foto: Liis Kaal

8. klass kinkis neile titepildi, kuhu taha oli kirjutatud iseloomustus läbi 8. klassi õpilaste silmade läbi.

 

Foto: Liis Kaal 

Seejärel sai sõna 36. lend. Davier pidas väga mõnusa kõne terve klassi poolt. Kohe näha, et ta oskab juba praegu sõnu ritta seada.

Tuult tiibadesse soovin Sul - las õnn Sind üles leiab!

Las süda suur ja mõte hea Sul sihi selge hoiab!

Helises 36. lennu viimane koolikell Salme Põhikoolis! Oli aeg viimaseks lõunasöögiks.

Foto: Liis Kaal


Viimane pilt koolimaja ees..... ja lennu istutataud puu juures.

Foto: Liis Kaal

Kõrget lendu kallis 36. lend!






Populaarsed postitused sellest blogist

Salme kooli jõulupidu 2023

Kolmapäeval, 20. detsembril toimus Salme koolipere jõulupidu Salme rahvamajas. Jõulupeo korraldasid 36. lend. Sellel aastal oli jõulupeo teema kahe-, kolmekümnendad aastad Eestis ja laias maailmas. Iga klass sai endale valida teema sellest ajast ning sellest   inspireeritult teha jõulukontserdile etteaste.  Üheskoos heitsime pilgu sellele, mis  võis meie  arvates  sada aastat tagasi toimuda.  9. klass avas jõulukontserdi lauluga "Let it snow".  Foto: Liis Kaal Jõulud algavad ettevalmistustega: 21. detsembriks, toomapäevaks kraamitakse tube. Turult tuuakse  head ja paremat,  mamslid käivad ringi, turukorvis rasvased haned, oad, herned, õunad. 1. klass rääkis meile jõulude traditsioonidest ning sellest, kes on Tahma - Toomas. Foto: Liis Kaal  Jõulumeeleolu lõi 3. klass oma tantsu ja lauluga. Foto: Liis Kaal Esimene jõulukaart olevat välja antud 1843. aastal Inglismaal. Sellel  ühevärvilisel  kaardil kujutati perekonda jõululaua ümber istumas. Eestissegi jõudis  jõulukaartide s

Salme kool 35

 Laupäeval, 21. oktoobril toimus Salme kooli 35. juubeli puhul vilistlaste kokkutulek. Kui vilistlased sisenesid koolimajja, siis nägid nad endale tuttavaid koolitöötajaid registreerimislaua taga neid ootamas. Iga vilistlane sai ennast registreerida, et ta on kokkutulekule tulnud. Seejärel anti talle sünnipäeva puhul kooli logoga torusall ning nad said fotojahi paberi. Fotojahi raames oli neil võimalus külastada kõiki kooli ruume ning paigutada fotojahi paberil olevad pildid õigesse ruumi.  Kui paber täidetud, siis sai selle panna kogumiskasti.  Foto: Liis Kaal Peale väikest tutvumist kooliga algas kontsert. Kontserti teadvustasid 9. klassi noored Davier ja Heleen. Kontsert algas kooli lipu sissetoomisega. 9. klassi õpilane Saamuel tõi kooli lipu sisse õpetajate esituses kõlanud Salme kooli laulu saatel. seejärel sai sõna Salme kooli direktor Kalmer Poopuu. Foto: Liis Kaal Oma naela lipu sisse said lüüa 31., 32., 33., 34. ja 35. lend. Naela lõi kas lennu esindaja või lennu klassijuhata

Perepäev 2023

 Neljapäeval, 16. novembril toimus koolis Perepäev. Koolidirektor Kalmer Poopuu tervitaslühikese kõnega  kõiki peresid, kes oldi Perepäevale tulnud. Perepäev algas õhtul kell 18.00 20 minutilise kontserdiga, kus astusid üles 1. - 5. klassi õpilased. Kontserdi teadustajad olid 9. klassi noor Lisete Õitspuu ja 8. klassi noor Sass Kiil.                                 Foto: Liis Kaal   Foto: Liis Kaal. 1. klassi esituses kuulsime laulu "Kooliteel".   Foto: Liis Kaal. Hans - Endel luges Ellen Niidu luuletuse "Mõnusad mõtted ja tobedad võtted". Foto: Liis Kaal. 3. ja 4. klassi õpilased esitasid tantsu "Oige ja vasemba".  Fotod: Liis Kaal  5. klass luges liivlasest luuletaja Karl Kempi luuletust "Kõik läheb üle", esitasid flöödipala "Hällilaul" ning lugesid muinasjuttu "Kolme sõlmega nöör". Foto: Liis Kaal. 2. klass laulis laulu "Minu paps" Foto: Liis Kaal. 1. ja 2. klassi tantsumäng "Farii - farii - faraa". Seej