Sügisel sai kirjutatud projekt Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Ametile, kust oli võimalus saada toetust tegevustele koolis. Kirjutasin projekti toiduvalmistamise valdkonda. Tegevuse eesmärk oli, et lapsed omandaksid oskused ja teadmised, kuidas endale valmistada mõni lihtne ja tervislik toit kasutades koduköögis kasutusel olevaid köögimaisnaid(näiteks blender, kuumaõhufritüür, mikser). Tegevuse eesmärk on, et õpilased omandaksid oskused ja teadmised, kuidas endale valmistada mõni lihtne ja tervislik toit. Planeeritud oli kuus töötuba. Igas töötoas osales korraga kuni 13 õpilast. Kõik kuus töötuba viis läbi Maria Heinsaar, kellel on oma firma Maria Küpsetised.
Ühe töötoa käigus õppisid noored valmistama kolme erinevat toitu, kasutades erinevaid köögimasinaid. Õpilastel oli võimalus valmistada ühte soolast toitu, milleks oli juustupallid ning selle tegemiseks õpiti kasutama fritüüri. Õpilased tõdesid, et juustupallide tegemine on palju lihtsam, kui neile tundus.
Heaks vahepalaks, hommikusöögiks õppisid noored valmistama mango-banaani smuutit. Antud toidu kohta ütlesid õpilased, et väga tihti nad ise kodus mangot ei kasuta, aga antud smuuti oli väga kreemine ja maitsev. Antud toiduvalmistamise käigus õppisid noored kasutama blenderit.
Õpetasime noortele oskusi, mida neil elus päriselt vaja läheb.Nad said kogemuse, kuidas pesta nõusid ja koristada enda järel oma töölaud/tööruum. Juhendaja tutvustas noortele toiduaineid, õpetas neid koguseid mõõtma ning kuidas kasutada koduses köögis olemasolevaid köögimasinaid. Noored said endale retseptid paberkandjal koju kaasa, et nad saaksid edaspidi neid samu toite ka kodus valmistada.